Cabriolet elbil

Hjælp! Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil køre elbil med vind i håret?

Du kan faktisk ikke gøre særlig meget, for det er meget begrænset hvad der lige nu udbydes til salg. Som fabriksny har du i skrivende stund følgende tre modeller at vælge imellem:

  • Smart Fortwo EQ (Læs mere om bilen her)
  • Fiat 500e Cabrio (Læs mere om bilen her)
  • Mini Cooper Cabrio SE (Læs mere om bilen her)


Årsagen til elbiler som cabriolet ikke er så almindelig

Så med dette blogindlæg, vil jeg prøve at komme nærmere ind på hvorfor udvalget er så lille som det er.

Der er faktisk flere grunde til, at elbiler som cabrioleter ikke er så almindelige som deres konventionelle modstykker.

Her er nogle af de mest åbenlyse årsager:

2. Energiforbrug

Åbne biler, som cabrioleter, lider normalt af højere luftmodstand end lukkede biler. For elbiler, hvor rækkevidde er en nøgleparameter, kan dette udgøre et problem, da dette vil gå ind at påvirke elforbruget.

3. Batteriplacering

Elbiler har typisk deres batteripakke placeret i bunden af bilen for at forbedre bilens tyngdepunkt og stabilitet. Denne placering kan gøre det mere udfordrende at integrere en cabrioletmekanisme uden at gå på kompromis med batteriopbevaringen eller bilens overordnede struktur.

4. Tekniske udfordringer

Cabrioletdelen kræver komplekse tekniske løsninger, og det kan være udfordrende at integrere dem effektivt med elbilteknologien. Det kan øge omkostningerne og kompleksiteten ved produktionen.

5. Nichemarked

Elbiler udvikler sig stadig, og markedet fokuserer primært på at levere energieffektive biler til det brede publikum. Cabrioleter repræsenterer normalt et nicheprodukt, og det er muligvis ikke økonomisk rentabelt for producenterne at udvikle og producere elbil-cabrioleter, især når der stadig er udfordringer med rækkevidde og vægt.

Selvom der i øjeblikket er få elbil-cabrioleter til rådighed, kan dette ændre sig i fremtiden, især som elbilteknologien fortsætter med at udvikle sig. Producenter kan finde innovative løsninger for at overvinde de tekniske udfordringer og imødekomme efterspørgslen efter mere varierede typer elbiler.

Se vores leasingbiler her

Se vores biler på fuld afgift her

Følg os på instagram – Måske får vi din drømmebil på lager

Hvorfor du skal vælge os

Hos Poul Larsen A/S har vi mere end 40 års erfaring med salg og reparation af biler i alle størrelser. Vi har derfor en stor viden indenfor en lang række premium bilmærker, som giver os de bedste forudsætninger for at kunne rådgive dig på bedste vis. 

Vi hjælper dig fra A til Z med hele leasingforløbet: Rådgivning indenfor valg af bil – Hjemtagelse/told samt en mekanisk gennemgang af bilen – Kontraktoprettelse/plader – Salgsarbejde efter endt leasing. 

Syntes du det lyder interessant, så tøv ikke med at skrive dig op eller kontakt vores salgsafdeling på 98 11 41 39 for en uforpligtende samtale.

Flere
Blog indlæg