jeep bil

Synonym for firhjulstrækkere

“There is only one” sådan lød Jeeps slogan tilbage I 1998. Hvorfor? Fordi ordet Jeep var blevet så stærkt et brand, at dette var blevet gjort til synonym, for alle firhjulstrækkere. Det svarer jo næsten til at kalde alle dæk for ”Michelin”.

Jeep der stammer helt tilbage fra 2. Verdenskrig er i dag ejet af den multinationale Stellantis koncern, som blandt andre mærker ejer Maserati, Dodge, Chrysler, Citroën og Peugeot.

Jeep er oprindeligt et amerikansk bilmærke, som altid har produceret SUV’s. I dag er Jeeps produktionslinje delt op i to. En linje som egner sig til det europæiske marked og en linje, som egner sig til det amerikanske marked.

Det vil altså sige, at en Jeep fra Amerika ikke nødvendigvis er magen til en Jeep fra Europa. Oftest er både modellerne og motorerne større i de amerikanske versioner, hvor de Europæiske modeller er bedre tilpasset de højere brændstofpriser og ikke mindst EU’s emissionskrav.

Jeep logo

Jeep vil fokusere på el biler

Selvom Jeep i dag oftest forbindes med store benzinslugende 4 hjulstrækkere, har de offentliggjort, at de vil fokusere på el-biler fremadrettet. Dette markerede de fornemt med Jeep Avenger, som er kåret som Car Of The Year 2023.

Fremadrettet vil man kunne forvente at se flere elektriske Jeeps på vejene.

Med sig til historien hører også, at der ikke på nuværende tidspunkt er noget der tyder på, at Jeep vil stoppe deres produktion af moderne benzinmotorer. Her er der stadig et udvalg for de V8-glade amerikanere, blandt andet deres 6,4 liters SRT motor, som blandt andet fås i Jeep Wrangler.

Poul Larsen A/S’s historie går langt tilbage med Jeep. I 1998 overtog vi forhandlingen af Jeep i Aalborg. Siden da har vi opbygget en masse erfaring med Jeeps produkter både når det gælder salg, service og reparationer.