Sådan fungerer split leasing

Split leasing er en flexleasingform, der kan være interessant for dig, der overvejer erhvervsleasing og dig, som skal udbyde firmabil til en ansat.

Ved traditionel erhvervsleasing, betaler arbejdsgiver for drift af bil, både når der køres privat og erhvervsmæssigkørsel og derudover bliver bruger af bilen beskattet. Splitleasing kan være værd at kigge på, hvis man vil være fri for beskatningsdelen som bruger og at skulle betale for private kørte kilometer, som arbejdsgiver.

Ved en split leasing aftales indgåelse aftales der inden, hvor stort et omfang der køres privat og hvor stort et omfang der køres som erhverv, på den måde undgår man som privat leasingtager at blive beskattet af bilen. Firmaet der udsteder firmabilen undgår, at betale for privatkørte kilometer.

Spar penge ved minimum 60% erhvervskørsel

En split leasingaftale kan eksempelvis være delt op i 10% privat kørsel og 90% erhvervs kørsel. Som tommelfingerregel kan der være penge at spare ved splitleasing, når man har mere end 60% erhvervskørsel.
I ovenstående eksempel, vil alle omkostninger blive fordelt 10/90. For at kunne opretholde disse tal, bliver en elektronisk kørebog ajourført.

Kørebogen bruges overfor SKAT og bruges til at dokumentere det reelle kørselsmønster mellem erhverv og privat. Kørebogen tilgås enten via hjemmeside eller app og fungerer 100% automatisk. Man skal blot vælge om man påbegynder erhvervskørsel eller privatkørsel. Det er en god idé at holde øje med sin elektroniske kørebog, for at sikre kørslen er i overensstemmelse med det aftalte.

Afgiftsmæssigt behandles split leasingaftaler præcis på samme måde som almindelig flexleasing. Her er det også biler der er over 3 år gamle, hvor den største økonomiske gevinst findes, da man her kun skal betale 0,5% i registreringsafgift.

Mercedes E300 leasing

Fordelagtig leasing for firmaer

Der findes mange fordele ved at splitlease sin bil, udover at være fri for beskatningsdelen, sparer firmaet også penge, da det er brugeren selv der kommer til at betale for sine privatkørte kilometer. Ligesom med finansiel flexleasing, er der også begrænsede afskrivninger på en afgiftsfri bil. Dette skyldes at der er et større købspublikum til bilen, der dermed er med til at holde priserne oppe. Dette medfører også en lavere risiko for at brænde inde med bilen.

 

Vi er specialiseret i splitleasing af premium biler

Hos Poul Larsen A/S har vi specialiseret os i både finansiel flexleasing, operationel flexleasing, samt splitleasing af biler der er over 36 måneder gamle. Så ønsker du en bil som fx BMW, Audi, Mercedes, Volvo, Porsche, Land Rover eller Jeep, så er vi muligvis det rette match!

Er du stødt på spørgsmål vedrørende splitleasing, er du altid velkommen til at kontakte os på 98 11 41 39 eller salg@poullarsenas.dk og du er selvfølgelig også altid velkommen til at svinge forbi vores forretning på Gammel Gugvej 59, 9000 Aalborg.

Her sidder vi altid klar til at svare på spørgsmål, så du kan få skabt dig det rette beslutningsgrundlag, når både valg af bil og finansieringstype skal træffes.