Flexleasing erhverv
erhvervs flexleasing

Sådan fungerer erhvervs flexleasing

Når der bliver talt erhvervs flexleasing giver det oftest anledning til en masse spørgsmål. I dette indlæg, vil vi forsøge at gøre dig klogere på erhvervs flexleasing.

Når vi snakker erhvervs flexleasing findes der 2 flexleasing former.

Den ene er finansiel flexleasing og den anden er operationel flexleasing

Erhvervs flexleasing er en populær finansieringsform, der giver leasingtager mulighed for at køre bil på en mere fordelagtig og fleksibel måde, end ved traditionelt bilkøb.

Ved erhvervs flexleasing hos Poul Larsen A/S er man ikke bundet til en fast leasingperiode, men oftest vælger man at lease i hhv. 6, 12, 24 eller 36 måneder.

Hos os tilbyder vi endda, at kunne indfri erhvervs flexleasing aftaler før tid.

Hvilken leasingperiode man vælger afhænger meget af leasingtagers ønsker og behov, samt hvilket type køretøj der er tale om.

En populær finansieringsform hos firmaer

Erhvervs flexleasing er en populær finansieringsform hos firmaer, der ønsker en begrænset kapitalbinding i deres bil og samtidig ønsker ikke at afskrive på bilens fulde værdi med dansk registreringsafgift.

I en flexleasing aftale betaler man som leasingtager en finansieringsrente, afskrivninger på bilen og en månedlig registreringsafgift, som kun betales i den periode køretøjet benyttes.

Registreringsafgiften man som leasingtager betaler, afhænger 100% af bilens alder:

  • Er bilen 0-3 måneder gammel, betaler man som leasingtager 2% af bilens samlede registreringsafgift.

  • Er bilen 3-36 måneder gammel, betaler man som leasingtager 1% af bilens samlede registreringsafgift.

  • Er bilen over 36 måneder opnår man som leasingtager den største fordel, da man her kun skal betale 0,5% af den samlede registreringsafgift.


Selve registreringsafgiften var den man som køber skulle have betalt det hele af, såfremt man valgte at købe bilen. Registreringsafgiften fastsættes af Skat eller en såkaldt selvanmelder.

Registreringsafgiften defineres ud fra nogle forskellige parametre. Hovedsageligt er det handelsprisen, der definerer registreringsafgiften, altså hvad en tilsvarende bil koster på det danske marked, på afgiftsfastsættelsestidspunktet.

Som du måske allerede har regnet ud, er det altså mest fordelagtigt at erhvervs flexlease en bil, der er over 36 måneder gammel.

Flexleasing for virksomheder

Udover ovenstående indeholder en flexleasing erhverv beregning følgende:

Bilens afskrivninger

I en erhvervs flexleasingaftale er der indregnet afskrivninger, for at sikre sig en realistisk restværdi. Som leasingtager er det en god idé at være ekstra opmærksom på bilens restværdi, da dette er dette beløb man skal indestå for ved en finansiel aftale.

Der er desværre mange der lader sig narre af en lav udbetaling, en lav månedlig ydelse og en høj restværdi. I et sådan tilfælde skubber man regningen til sidst i ens aftale og man risikerer derfor at have svært ved at komme af med sin leasingbil.

Som tommelfingerregel anbefaler vi, at en bil til markedspris nedskrives med 20% på et år. Dette for at sikre uventet omkostninger for vores kunder.

Renteomkostninger til leasinggiver

Når man erhvervs flexleaser låner man principielt pengene hos leasinggiver og ligesom alle andre steder, koster det at låne penge. På en erhvervs flexleasing aftale er renten typisk 3 – 9%. Renten kan både være fast og variabel, alt efter hvad man som leasingtager ønsker. Når du leaser din bil gennem Poul Larsen A/S, er finansieringsrenten 3%.

Hjemtagelsesomkostninger

Når du leaser din bil gennem Poul Larsen A/S, er der tre muligheder for at hjemtage din kommende leasingbil. Den ene og mest gængse, er at vi hjemtager bilen med hjælp fra vores samarbejdspartner, Autologik. Dette koster ca. 5.000 kr. +Moms, afhængig af hvor bilen skal afhentes.

Den næste-mest gængse metode, er at vi selv afhenter bilen hos forhandleren i Tyskland. Dette koster 20.000 kr. +Moms. Denne løsning kan med fordel bruges hvis bilen er meget speciel, eller hvis vi har begrænset kendskab til den udenlandske forhandler eller hvis vi skal have bilen hjem på under 24 timer.

Den sidste hjemtagelsesløsning er, at du som leasingtager selv henter din kommende bil hos forhandleren i udlandet.

I så fald vil der selvfølgelig ikke være nogen hjemtagelsesomkostninger medfinansieret og her vil du som ”afhenter” selv indestå for hjemtagelsesomkostningerne.

Her skal typisk medregnes: Flybillet, taxi, hotelovernatning, brændstof og en Schnitzel ”mit pommes”.

Nummerplader

For at kunne benytte sig af en bil på offentlig dansk vej, kræver det nummerplader. Disse koster 1.380 kr.

Nummerplader er altid medfinansieret i vores tilbud, medmindre andet er oplyst.

Toldsyn

Ligesom nummerplader er toldsyn et ”must”, når biler hjemtages fra udlandet. Et toldsyn er en uvildig gennemgang, af bilen. Her angives det til motorregisteret hvor mange døre bilen har, hvad udstyr, hvor mange kilometer den har kørt osv. Dette for at sikre, at den registrerede bil, rent faktisk er den bil, som kører på vejen.

Lovpligtig panthaverdeklaration

En panthaverdeklaration ved flexleasing koster 1.250 kr. + moms. Dette beløb er også medfinansieret.
Et panthaverdeklaration ved flexleasing er en erklæring, der angiver, at der er en tredjepart, som har en ret til at pantstille det leasede køretøj.

Panthaverdeklarationen er et juridisk dokument, der normalt bliver underskrevet både af panthaver og leasingtager.

Panthaverdeklarationen kan have betydning for leasingaftalen ved mislighold. Leasingtager indestår for restværdien og skulle der opstå situationer, hvor det leasede køretøj skal indfris, er det her leasinggiver er berettiget til at modtage den angivet restværdi.

Har du spørgsmål til flexleasing for erhverv?

Hos Poul Larsen A/S vil vi gøre alt for, at du skal føle dig sikkert og godt behandlet gennem et leasingforløb.

Sidder du fortsat tilbage med spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.
Som altid sidder vi klar til at hjælpe på Gammel Gugvej 59, 9000 Aalborg.