Er elbiler fremtiden?

Jeg har aldrig synes om el-biler og der går sandsynligvis mange år før jeg bliver ”bidt” af dem. Kort sagt mangler der efter min egen mening noget sjæl, ånd, føling, lyd, et eller andet, for mig, udefinerbart.

Med andre ord tror jeg hurtigt at kunne blive enig med samtlige ”Brian’er” i Danmark, at det er røvsygt at gasse op i en el-bil, mens håndbremsen er trukket og gearkassen i neutral position.

Ovenstående par linjer er grund til dette skriv, for jeg tror netop der er præsenteret noget, som gør mit hjerte en smule, kun en smule, blødere for el-biler.. 

Innovative “frontrunner”

Mercedes har gennem flere generationer, sideløbende med en række andre mærker, været ”frontrunner” på de mest innovative udstyrsfunktioner og features. Nogen af de meget innovative funktioner ”drysser” som oftest af på de mere almindelige biler. Et godt eksempel er det såkaldte ”360 graders kamera”, der blev implementeret i den første bil tilbage i 2007. 15 år efter vil jeg skyde på at 1/3 af alle nye biler er med 360 graders kamera.

“Tank turn”

For nylig præsenterede Mercedes deres nye el-bil, Mercedes EQG og i samme forbindelse præsenterede de muligheden for at kunne lave et såkaldt ”tank turn”, Se videoen her https://www.youtube.com/watch?v=7U4RQowaczg

Her er der tale om en funktion, jeg slet ikke kan stå for.

For det første tiltaler funktionen, af en eller anden grund mit drengehjerte, trods funktionens helt store ubrugelighed, er det bare fedt.

For det andet, har jeg fået et visuelt billede i hovedet, at 3 ”Brian’er” (den ene er nok mig selv), der i år 2037 holder for rødt mens den ene lavere et hurtigere ”tank turn” end den anden.

Please lad det ske, så er jeg er en smule tættere på at kunne lide el-biler.

Læs indlægget omkring årets brugtbil her: https://poullarsenas.dk/tesla-model-3-aaret-brugtbil-i-danmark-2022/

Skrevet af Kasper Larsen.

Flere
Blog indlæg