Import af bil – 5 tips til at vælge den rigtige forhandler

Ved import af bil, kan det være en god idé at undersøge hvilken forhandler man er ved at handle med

Import af bil – 5 tips til at vælge den rigtige forhandler

Når beslutningen endelig er truffet om at få udskiftet bilen, er det altid nærliggende at lade opmærksomheden falde på hovedsageligt, det tyske marked. Specielt når der tales om biler i premium-segmentet, altså typisk biler fra 400.000 kr. og op.

Og hvorfor er dette så nærliggende?

Med et tysk marked der omtrent er 25 gange større end det danske marked, er udvalget og dermed sandsynligheden for at finde netop din drømmebil væsentligt forøget.

Derudover er der i modsætning til i Danmark ikke pålagt afgift på hverken de tyske biler eller ekstraudstyret i bilerne. Du kan derfor ofte være heldig at købe en bil med ekstra meget udstyr, til en ekstra god pris.

Det lyder næsten for godt til at være sandt og det er vigtigt at pointere, at det også til tider kan være for godt til at være sandt. Kriminelle udnytter i større grad tilliden til handel online og dette gælder også i bilbranchen. Derfor kan det være en god idé at undersøge hvilken forretning man egentlig handler med, når man køber en bil ubeset i Tyskland og derfor har vi for at hjælpe dig, afsløret 5 tips som vi altid bruger, når vi køber bil i udlandet.

Ferrari F430 Spider i Rosso Corsa

Er firmaet et GmbH selskab?

Kort fortalt er et GmbH selskab tæt på at være det samme som et aktieselskab herhjemme. GmbH står for ”Gesellschaft mit beschränkter Haftung”, altså direkte oversat ”Selskab med begrænset ansvar”. Handler du med et GmbH selskab kan du altså ikke drages personligt til ansvar for GmbH selskabets gæld og forpligtigelser. Dette giver dig en højere grad af beskyttelse mod økonomisk tab.

GmbH bevidner typisk også om en vis form for professionalisme. Typisk er det erfarne folk indenfor bilbranchen, der står bag og dette sparer potentielt set dig som køber for en del besvær ved import af bil.

 

Hvor længe har firmaet eksisteret?

Det kan være klogt at kigge på hvor længe en forhandler på mobile.de har eksisteret. For hvem vil man egentlig helst handle med – En forhandler der har eksisteret i 20 år eller 20 dage?

Mobile.de har gjort et godt forsøg, på at gøre det nemt for dig som køber at tjekke hvor længe en forhandler har eksisteret. Rettere sagt kan man på alle forhandleres mobile.de side se, hvor længe de har annonceret på mobile.de.

Det giver altså ikke et 100% korrekt billede af, hvor længe forhandleren har eksisteret, men man vil kunne se hvis forhandleren fx har annonceret på mobile.de siden 28. juli 2010.

 

Mobile.de’s Trustpilot

Mobile.de har lavet en slags Trustpilot-funktion, som ved hjælp af en 5-stjerners vurdering og mulighed for en beskrivelse er med til at belyse tidligere kunders oplevelser hos forhandleren. Efter et køb via mobile.de, bliver der automatisk sendt en mail ud til køber, der får muligheden for at beskrive købsoplevelsen hos forhandleren. Disse anmeldelser bliver lagt offentligt tilgængeligt på forhandlerens mobile.de side og er altså med til at gøre det mere gennemskueligt for dig som køber, når du skal undersøge hvilken forhandler, du skal til at handle med.

 

Google Street View

Google Street View kan være et effektivt værktøj til at sikre dig mod at købe ”katten i sækken”. Ved at indtaste den tyske bilforhandlers adresse kan du se om det rent faktisk er en forhandler der eksisterer og ikke bare en fiktiv forhandler, som står registreret på en fiktiv adresse.

Derudover kan du også bruge Google Street View til at danne dig din egen mavefornemmelse, kunne denne forhandler fx være en forhandler du selv gad at besøge, hvis den lå i Danmark?

Helt lavpraktisk kan det også være en fordel, når bilen skal afhentes at vide hvordan forhandleren er bygget og hvilket størrelse forhandler det er. For tro mig, nogen af de Tyske forhandlere kan være GIGANTISKE!

 

”Grib knoglen”

Et sidste tip og måske også det vigtigste – Grib knoglen.

Alt handel handler i sidste ende om tillid. Mennesker handler, som mange er bekendt, med mennesker. Derfor er det ofte en god idé at ringe til forhandleren, der har bilen til salg, som du har udtænkt dig. På den måde får du skabt en dialog og får en fornemmelse af kemien.

Er mavefornemmelsen god? Svarede forhandleren godt på spørgsmål? Var forhandleren åben og imødekommende?

Dette kan være med til at guide dig godt og sikkert videre inden du skal være dansk bilkøber på det tyske marked.

Vi håber at dette indlæg har gjort dig klogere på at udvælge din næste forhandler i Tyskland.

Disse 5 tips er tiltænkt dig, der ønsker at importerer din kommende bil fra Tyskland. Som professionel forhandler og med mere end 40 års erfaring i branchen, vil vi altid anbefale at man opsøger en forhandler, enten til at varetage hele importdelen, eller som sparringspartner.

.. Og når så bilen er kommet hjem, hvorfor så ikke benytte sig af Poul Larsen A/S enten til at fastsætte din registreringsafgift og indregistrere eller til at lave din næste leasingaftale.

Du kan læse mere om vores leasingprodukter på følgende link: https://poullarsenas.dk/leasingforslag/

Derudover er vi som altid klar til en snak om biler, leasing og import på Gammel Gugvej 59, 9000 Aalborg.

Ligesom alle vores andre videoer, kan du altid se “Import af bil – 5 tips” på vores Youtube

 

Flere
Blog indlæg