Hvilket dæktryk skal jeg køre med?

Det lyder måske simpelt, men hvilket dæktryk er egentlig det rigtige at køre med?

Det rette dæktryk er med til at sikre dig den rigtige komfort og optimale sikkerhed.

Hvorfor er det rette dæktryk så vigtigt?

Nummer et er helt klart sikkerheden man opnår. Med det rigtige dæktryk opnår du det optimale vejgreb og dermed også en kortere bremselængde.

Et korrekt dæktryk er også med til at sikre den bedste komfort. Alle biler er produceret med udgangspunkt i et bestemt dæktryk og det er altså dette dæktryk man skal “ramme” for at opnå de bedste køreegenskaber.

Er det ikke bare at tjekke dæktrykket en gang for alle og derefter kan man køre med “ro” i sindet? Det korte svar er “nej”.

Der er flere ting, der kan gå ind og påvirke dæktrykket. Blandt andet vejforhold, temperaturændringer og desuden kan man også være uheldig at køre eksempelvis, et søm op i dækket, så dette fremkalder en punktering.

Hvordan sikrer jeg mig så, at jeg har det rigtige dæktryk påfyldt?

Hvordan sikrer jeg mig så, at jeg har det rigtige dæktryk påfyldt?

På de fleste biler står det korrekte dæktryk angivet i en af de forreste dørfalser. På bilen i videoen (Mercedes), står det angivet på indersiden af brændstofdækslet.

Er du i tvivl om, hvor dæktrykket står angivet i netop din bil, kan man altid blive ledt på rette vej i instruktionsbogen, under “dæktryk”.

Nogen biler er udstyret med TPMS-sensor, som står for Tyre Pressure Monitoring System. Her er der monteret en lille computer i hver ventil, som angiver hvilket dæktryk bilen har i dens info-display.

Kunne du tænke dig at vide mere om dæktryk og din bil, står vi altid klar til at fortælle mere. Du kan kontakte Poul på værkstedet i dag og hør mere. Se mere her.

Ønsker du at vide mere? Se mere her

98 11 41 39

poul@poullarsenas.dk

@poullarsenas

Poul Larsen A/S

Gammel Gugvej 59

9000 Aalborg

Flere
Blog indlæg