Dette skal du være opmærksom på inden du køber en elbil

Kære kommende elbils køber.

Inden du skriver under på din kommende elbil, har jeg et par ting, som jeg synes du bør tage med i dine overvejelser. Der kan nemlig være mange ”huller” at falde i, i forbindelse med købet af din kommende elbil.

Derfor skal du købe en elbil

Elbiler har mildest talt taget specielt Danmark med storm. Bilfabrikanterne indenfor EU er blevet pålagt nogle Co2-udledningsrestriktioner og dermed stilles der krav til forurening i forbindelse med fremstilling og brug af køretøjer.

Alt sammen for at passe på vores alles planet. Dette i sig selv er jo fantastisk – At der aktivt bliver taget hånd om vores fælles udfordring.

Samtidig har regeringen i forsøget på at få flere elbiler på vejene, givet nogen afgiftsmæssige fordele på elbiler. I forhold til konventionelle køretøjer, er der typisk store besparelser på vægtafgift og ikke mindst registreringsafgift.

Det vil altså sige at man kan købe mere bil med mere udstyr for sine surt optjente penge – What’s not to like?

OG det bliver bedre endnu!

Ikke nok med at man kan få mere bil for pengene, så viser det sig også at der er mindre vedligehold på elbiler. Der er kort sagt færre sliddele og dermed også færre ting, der kan gå i stykker. Udover det kosmetiske, er det faktisk kun hjulophæng, bremser og dæk, der skal tilses for at sikre en god og sikker kørsel.

Det hele lyder jo for godt til at være sandt, så hvorfor ikke bare købe?

Ja, hvad er det nu lige med, når noget er for godt til at være sandt?

Der kan være en bagside, som jeg ønsker at gøre dig opmærksom på, netop for at sikre at du får valgt den rigtige motor.

For der er selvfølgelig også nogle ulemper ved at vælge elbil. Disse ulemper kommer jeg ind på nedenfor:

Dette bør du vide inden du køber en elbil

Store afskrivninger – Det seneste års tid har det generelt været dyrt at være bilejer. Priserne er raslet ned og specielt på elbiler er priserne dykket ekstraordinært. I nogen tilfælde har det totalt set været langt billigere, at køre i en konventionel bil frem for elbil, da afskrivningsdifferencen har kunnet dække service, vægtafgift, brændstof mm.

Du kan med fordel tjekke prishistorikken, på elbilen du har set dig lun på, inden underskriften falder og sammenligne med en tilsvarende konventionel bil.

Alternativt kan du med fordel privatlease din kommende elbil og dermed fraskrive dig alt risici forbundet med for store afskrivninger. Her sidder jeg selvfølgelig altid klar til at hjælpe 😉 Se vores store udvalg af elbiler klar til hjemtagelse (Se her)


Stort dækslid – Elbiler vejer mere end deres konventionelle konkurrenter og derudover har de mere moment, hvilket går udover dækkene. Du skal som kommende elbils ejer, altså være opmærksom på et større dækbudget. Man kan vælge at køre mere moderat, men bilens vægt vil fortsat gøre at dækslidet vil være større, i forhold til en konventionel bil.

Ikke nok med det er dæk specialfremstillet til elbiler også typisk dyre end til konventionelle biler.

Mindre frihed – Alt efter behov risikerer man mindre frihed. Udfordringer kan ofte opstå ved lange kørerturer og spontane turer.

Ladestationer rundt omkring i Europa installeres hurtigt, men ikke i samme tempo, som tilvæksten af elbiler. Dermed risikerer man som elbils ejer på langtur, længere pauser på alverdens rastepladser (Den dag man er på vej hjem til familien, som man måske ikke har set længe, kan dette være et endegyldigt farvel til elbilen).

Når man så er kommet hjem og konen har besluttet at familien skal til stranden opstår næste udfordring, for bilen er afladt og nu skal der ventes yderligere 30 minutter på, at man har strøm nok til at kunne komme til stranden.

Sydeuropa – I forlængelse af ovenstående udfordring kommer næste udfordring: Sydeuropa.

Det vil selvfølgelig alle dage være et temperamentsspørgsmål, men Autobahn og fri hastighed har gjort mange danskeres tur på skiferie eller sommerferie mere overkommelig. I en elbil opnår du altså ikke samme tidsbesparelse ved at øge hastigheden, da dette medfører et stort strømforbrug, hvor diesel og benzin biler skal bruge knapt så meget brændstof, for at køre en højere hastighed.

Der er mange fordele og ulemper ved alle valg af biler, men jeg håber at dette skriv har gjort dig klogere på dit næste valg af bil.

Jeg sidder altid klar til at uddybe og vil også altid gerne hjælpe netop dig med din kommende bil.

Kontakt salgsafdelingen her for ydereligere info her

Flere
Blog indlæg