Mercedes BMW
Hvordan importerer jeg en bil?

Kan det svare sig at importerer sin bil?

At importere en bil kan for de fleste ofte virke uoverskueligt, men faktisk har det aldrig været nemmere. Dog er der fortsat nogen faldgruber, man skal være opmærksomme på, når man bevæger sig ud i at importerer sin kommende bil.

Derfor har vi i dette indlæg beskrevet, hvordan vi selv i de fleste tilfælde importerer vores leasingkunders biler.

Hvilken bil kan jeg med fordel vælge?

Hos Poul Larsen A/S, udgør over 90% af vores nuværende leasingportefølje, følgende mærker: Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Land Rover, Volvo og Jeep.

Årsagen er at disse mærker oftest er ”tunge”, når det gælder afgiftsværdifastsættelse. Udover udvalget af biler er større i udlandet, kan det altså også oftest bedre svare sig at hjemtage en bil med forholdsvis meget registreringsafgift.

Når drømmebilen er fundet

Når vi har fundet vores kundes drømmebil i udlandet og kunden har accepteret et evt. leasingtilbud, foretager vi en lovpligtig kreditvurdering.

Når dette er gjort, undersøger bilens tilstand nærmere. Vi sikrer os blandt andet dokumentation for service udført på bilen, om bilen har været skadet og noget så lavpraktisk, som at begge nøgler medfølger.

Vi forsøger også altid at indhente en rabat til vores kunder. Dette afhænger oftest af hvilken type bil der er tale om, hvordan markedet opfører sig og selvfølgelig hvor salgshungrende den udenlandske forhandler er. Oftest kan man forvente rabatter på alt fra 0 – 2.500 euro, på en gængs bil til 40.000 euro.

Hjemtagelse

Når vores kunde har accepteret bilens stand, betaler vi bilen og påbegynder hjemtagelsesprocessen. Vi tilbyder tre hjemtagelsesmuligheder:

  1. Hjemtagelse med vores samarbejdspartner, Dansk Auto Logik. Dette er den mest gængse løsning, blandt vores kunder. Oftest har vi i forvejen kendskab til forhandlerne i udlandet, som vi ender med at handle med og derfor er tilliden kombineret med vores købsspørgsmål, oftest den bedste og billigste løsning for vores kunder. Når vi benytter os af Dansk Auto Logik, estimerer vi en hjemtagelses tid på op til 14 dage.
  2. Vores kunde henter selv bilen. Med denne løsning afholder vi os fra hjemtagelsen og lader vores kunde styre processen. Vi kan være behjælpelige med midlertidige prøveskilte, så man lovligt og forsikringsmæssigt forsvarligt kan køre i sin kommende bil hjem, fra eksempelvis Tyskland. Denne løsning er oftest en smule dyre end hjemtagelse med Dansk Auto Logik. Til gengæld vil man kunne få bilen hjem i det tempo kunden ønsker.
  3. Den sidste løsning, er at vi selv henter bilen. Dette giver oftest bedst mening med specialbiler. Her kan en tur til udlandet være givet godt ud, da en fejlbeskrivelse på en specialbil nemt kan koste mere end en flybillet.

Der er mange parametre der går ind og påvirker hjemtagelsesomkostningerne, men man skal forvente at en hjemtagelse kan koste i spændet 6.-25.000 kr. Ekskl. Moms.

Mekanisk kontrol + Toldsyn

Når bilen er kommet hjem, gennemfører vores værksted et check af bilen, så vi sikrer os at bilen er i den stand, som er stillet til udsigt. Derefter skal bilen toldsynes. Et toldsyn er en form for et tjek, som sikrer at det importerede køretøj, er udstyret med det angivet udstyr og samtidig er i den korrekte stand. På den måde bliver bilen registreret i det danske motorregister, så man senere kan slå bilen op og tjekke diverse informationer.

Import af bil hos Poul Larsen A/S

Som udgangspunkt er der ikke noget til hindring for at man som privat hjemtager sin kommende bil selv. Der er dog en række fordele ved at lade os hjælpe.

Med over 40 års erfaring med hjemtagelse af biler, kender vi faldgruberne. Oftest kender vi, eller har relationer til de forhandlere, som vi køber bil af og derfor ved vi som oftest også hvad vi skal forvente af en bil der købes ubeset.

Vores værksted sikrer at bilen er i den forventede stand og derudover tør vi derfor også at stille 1 års garanti på biler vi selv har hjemtaget og valgt til vores kunder.

Til sidst hjælper vi med at sælge din gamle leasingbil og på den måde kan du trygt og roligt komme videre i dit bileventyr uden for mange bekymringer.

Kunne du tænke dig at vide mere om import af din kommende bil, så sidder både Kasper og Michael klar til at hjælpe og rådgive dig omkring dit bilvalg. Både når det gælder køb, men også flex-leasing, som ofte er et populært valg, når biler hjemtages udenfor landets grænser.

Som altid kan salgsafdelingen kontaktes på:

98 11 41 39

salg@poullarsenas.dk

Kunne du tænke dig at vide mere om leasing og biler, så kan du læse meget mere her:

Flere
Blog indlæg