Sprinklervæske
Tips til sikkerhedskontrol af din bil
Sådan sikrer du en problemfri køretur på ferie

”Når man skal køre på skiferie synes jeg det eneste man bør koncentrere sig om er at køre og spise snolder”

For mange skientusiaster indebærer skiferien ikke kun at forberede skiudstyret, men også sikre, at transporten til skisportsstedet er i tip-top stand. En vigtig del af denne forberedelse er at udføre en grundig sikkerhedskontrol af din bil. Her er nogle tips til sikkerhedskontrol af din bil, inden du tager på langtur!

1. Bilens oliestand

Start med at kontrollere din bils oliestand. En forkert oliestand kan medføre en defekt motor og dermed en længere køretur til alperne.
Derfor kan det være en god idé at tjekke din bils oliestand, inden turen går sydpå.
I videoen beskriver jeg, hvordan du gør det.
Vi står naturligvis også altid klar til at hjælpe.

2. Tjek vandstanden:

Selvom der er koldt udenfor kræver bilers motorer fortsat den rette mængde kølervæske for at opretholde den rette driftstemperatur. En forkert driftstemperatur kan medfører motorstop og i værste fald en ødelagt motor.
I videoen fortæller jeg hvad du skal være opmærksom på og hvordan du sikrer dig den rette mængde kølervæske på din bil.

Kølervæske

3. Tjek sprinklervæsken:

Mangel på sprinklervæske er ikke til fare for din bils motor, men sprinklervæske er til gengæld med til at sikre udsynet ud af forruden. Derfor kan det være en god idé at tjekke sprinklervæske standen inden afgang. På den måde opnår du som bruger af bilen optimalt udsyn og på den måde sikre du et unødigt stop, mens det kribler i fingrene for at komme på pisten.

Sprinklervæske

4. Tjek dækmønster og alder på dæk:

Dine dæk er det eneste kontakt punkt mellem bilen og vejen. Det kan derfor være en rigtig god idé at kontrollere dine dæk inden turen går mod alperne.
Når du skal kontrollere dine dæk er der primært 3 ting at kontrollere:
1. Dækmønster
2. Alder på dækket
3. Dæktryk

Dækmønsteret er afgørende for hvordan dækket bryder vand og sne på vejen. Mønstret kan måles med en skydelære og bør ikke være under 4 mm.

Dækkets alder er afgørende for dækkets compound. Med andre ord ændre konsistensen på dæk sig i takt med dækket bliver ældre. Dine dæk bør derfor ikke være ældre end 8 år gamle. Måden du ser dækkets alder på, er ved hjælp af dækkets såkaldte “DOT-markering”.
Her definere de første to tal hvilken uge dækket er produceret i og de sidste to tal definerer årstallet dækket er produceret i.

DOT Markering

Dæktrykket er også afgørende for optimalt vejgreb. Typisk vil du vha. bilens instruktions bog kunne se, hvilket dæktryk der er det rette at køre med.
Kunne du tænke dig at vide mere om dette, kan du læse mere her: https://poullarsenas.dk/hvilket-daektryk-skal-jeg-koere-med/

Ekstra tip: Sørg for ekstraudstyr til vinterkørsel:

  • Snekæder eller vinterdæk: Hvis du kører gennem områder med krav om vinterdæk eller snekæder, sørg for at have det nødvendige udstyr med dig.
  • Isskraber og sneskovl: Hold disse redskaber i bilen for at håndtere sne og is, der kan akkumulere på din bil eller i omgivelserne.
  • Førstehjælpskasse og nødudstyr: Hav altid en førstehjælpskasse og nødudstyr i bilen. Dette inkluderer et dækkit, startkabler og andet nødvendigt værktøj.

En sikker og problemfri skiferie starter med en pålidelig bil. Ved at udføre disse enkle sikkerhedskontroller kan du forhindre uønskede overraskelser på vejen og fokusere på det, der virkelig betyder noget – din skiferie! Gør din bil klar, og nyd turen til skibakkerne med ro i sindet.

Dette er en vejledning til hvordan du med fordel kan spare dig og din familie for unødigt bøvl og ikke mindst penge. Ønsker du en nærmere gennemgang af bilen, vil jeg klart anbefale vores værksted, som altid står klar til at hjælpe netop dig.
Alternativt kan du se flere spændende videoer på vores YouTube.

Værkstedet kan fanges alle ugens dage kl. 7.30 – 16.30✅

Flere
Blog indlæg